Kleur het voorjaar in de tuin.

De tuin lijkt nog wat saai, maar er gebeurt echt van alles. Als je  goed kijkt zie je overal groen verschijnen. Het gaat de komende maand echt hard! Toch valt kleur in deze tijd soms wat tegen. Maar als je de juiste planten kiest dan kun je ook zeker in deze maand al kleur in je tuin hebben.

Bomen:

Magnolia

Op dit moment zie je veel bloesem in de straten, de magnolia’s bloeien nog volop, de bloesems  volgen elkaar snel op en ook de krentenboompjes komen nu in bloei. Bomen die vrucht dragen bloeien eigenlijk allemaal in het voorjaar. 2 keer feest dus!

Struiken

Schijnhazelaar

Ook zie je al veel bloeiende struiken. De forsythia is zelfs al een beetje op z’n retour. Het geel knalt werkelijk op je af. Vind je dat te heftig denk dan eens aan de schijnhazelaar, deze heeft subtiel gele bloemen die als bellen naar beneden hangen. Verder komt de ribes met z’n roze bloemetjes in bloei en voor de liefhebbers zie je in verschillende tuinen trotse Camelia’s bloeien. Ook zijn er verschillende heesters waar het blad kleur van geeft. Denk aan het uitlopend blad van de glansmispel of aan de hemelse bamboe.

Glansmispel

Vaste planten

Kaukasische Vergeet me nietje

De vaste planten zijn in de winter afgestorven en komen nu langzaam weer bovengronds. Er zijn best wat vaste planten die nu al bloeien. Ik ben zelf fan van longkruid en het Kaukasische vergeet me nietje.  Maar denk ook eens aan het tranend hartje (de witte vind ik het mooist) en verschillende soorten wolfsmelk, die mooi groen/geel bloeien.  

Bloembollen

Narcissen in het park

Ik ben echt fan van bollen in de tuin. Je kunt je tuin al vanaf februari kleur geven (bijv. sneeuwklokjes, vroege narcisjes en krokussen) en tot en met mei zijn er volop kleurige bollen. (vele soorten tulpen en keizerskronen bijvoorbeeld). Bollen maken echt het verschil in het voorjaar, je kunt er niet genoeg van hebben!

mooi oranje wit bollenmengsel

Ik probeer in een beplantingsplan altijd één of meerdere vroege bloeiers op te nemen, een bloeiende boom, vroege vaste planten en of een struik met kleur. Juist nu hebben we er zo’n behoefte aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *