Welkom bij Tuinfluiten!

Starten met een blog? En dan….

Een beetje goed aanpakken is wel handig, dus eerst maar eens het “Waarom” vaststellen. Ooit ben ik gegrepen door het tuinvirus en eigenlijk gun ik dat iedereen. Ik wil mijn passie voor tuinen en groen graag overbrengen aan iedereen die er maar over wil lezen. Iedere plek, ook je balkon of een patio kan een plek zijn voor planten en dieren. Je kunt er in leven, genieten en je verwonderden. Want écht, het is niet zo dat een tuin pas meetelt als deze minimaal 100m2 is. Iedere vierkante meter waar groen aan toegevoegd wordt brengt extra leven in de brouwerij. En zeg nou zelf: wat is er nou fijner dan een tuin waar van alles gebeurt.

Naam

Ok, tot zover duidelijk,  dan een naam verzinnen. Tuinfluiten….daar zit voor mij alles in: Als je het buiten naar je zin hebt, heb je al snel de neiging om te gaan fluiten. Maar niet alleen wij, ook de vogels zingen een deuntje mee als ze het goed hebben. Zo’n tuinfluiter, daar wordt je toch echt vrolijk van?

Website

Ik besloot ook een nieuwe website te starten, naast mijn website RoosEnBottel tuinontwerp. Voor mij als digibeet een heuse uitdaging, maar gelukkig wil echtgenoot Marcel me hierin met liefde en geduld ondersteunen. Lucky me! We hebben heel wat avondjes zitten puzzelen en gelukkig is het helemaal goed gekomen. Inclusief een Instagram  en Facebook account.

Illustratie

Toen ik de naam Tuinfluiten bedacht, had ik al snel voor ogen dat ik een illustratie wilde als logo. En ik dacht daarbij gelijk aan Alijt  van Alijt.nl. Zij zegt:

“Ik hou van simplistische illustraties die een glimlach uitlokken.
Want glimlachjes zijn goed, daar zouden er meer van moeten zijn in de wereld. “

En dat was nou precies wat ik zocht. Ik ben er blij mee!

Bloggen maar……

En nu kan het grote avontuur beginnen, ik ga jullie meenemen in de wondere wereld van de kleine natuurlandschapjes achter onze huizen. Ik zal mijn eigen tuin (en moestuin) vaak als inspiratie gebruiken, maar ook schrijven over wat ik meemaak in andere tuinen en over interessante groene plekken, boeken/websites enz. Gewoon met huis-tuin-en-keuken-tips, niets ingewikkelds!

Ik ben er klaar voor!

Doe je mee met Tuinfluiten?

19 thoughts on “Welkom bij Tuinfluiten!

 1. Super leuk Evelien. Zelf geen groene handen, aldus wie weet leer ik veel bij! Leuk om je blog te volgen en heb me ingeschreven voor je nieuwsbrief! Veel succes hiermee hoor! Groetjes Dineke

 2. Hoi Evelien, wat ziet dit er leuk uit
  Ik heb er zin in om te lezen wat je allemaal in de tuin kan doen
  Ik vind je Logo er erg leuk uit zien ,vrolijk zo vogeltje.
  Succes met je Blog
  Groetjes Monique

 3. Wat schrijf je leuk Evelien, ik zie het allemaal voor me. Herken ook veel zaken die je beschrijft, zoals de merkbaardere aanwezigheid van vogels in de winter! Ik zie uit naar je volgende blogs en mooie foto’s!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *