De hele zomer plukken

Yes, na morgen is ijsheiligen voorbij en kun je bloemen zaaien voor een zomer lang plukken uit eigen tuin. Zeker nu we zoveel thuis zijn is dat toch de moeite waard, leuk in de tuin én in de vaas!

gemengd plukboeket met oa Dahlia’s. oranje Cosmea, Zinnia en Leeuwenbek

Mijn toppers voor een zomer lang plukken:

Cosmea

De no nonsens zomerbloeier. Ik kies altijd voor de gewone Cosmea in wit roze en rood. Een enorme wolk aan bloemen van juni tot en met oktober. Iets later bloeit de oranje Cosmea. Als bloem een stuk bescheidener, maar de kleur spat er van af! Doet het goed in elke zomerbos.

Zonnebloem

Ik ben gek op zonnebloemen, maar kies wel altijd voor de lage soorten. Vóór de langste dag knip ik de top eruit zodat hij mooi vertakt. De bloemen blijven dan ook wat kleiner. Er zijn diverse kleuren te koop, maar ik hou het gewoon bij “zonnebloemgeel”.

Zonnebloem met bij.

Zinnia

Zinnia’s zijn er in verschillende kleuren en soorten. Ik zaai graag de kleine Zinnia elegans én de grotere callifornische reuzen. Garantie voor kleur en ze staan lekker lang in de vaas!

Zinnia Elegans

Leeuwenbek

Ook leeuwenbekjes zijn er in verschillende kleuren en maten. Mooie subtiele kleuren, die goed mengen. Blijf knippen, dan lopen ze steeds weer uit.

gemengde Leeuwenbek

Lampionplant.

Een oranje toppertje voor in het najaar. Ieder jaar zaaien ze zichzelf uit. Ze staan weken op de vaas. als de stelen wat geel worden, haal je de lampionnetjes er gewoon af en leg je ze neer.

lampionplant in boeketjes

Dille.

Supermakkelijke plant die zichzelf rijkelijk uitzaait. Ideaal als subtiele vuller in een boeket en in de tuin. Dille geeft de bos net dat “veldboeketgevoel”.

Dille in combinatie met Ridderspoor en Rudbeckia

Dahlia’s

En natuurlijk kunnen de dahliaknollen de grond in. Dat blijven toch de koninginnen van de zomer. Lees mijn vorige blog over Dahlia’s.

Veel bloemenplezier deze zomer!

4 thoughts on “De hele zomer plukken

  1. Wat heerlijk deze tips zomaar op een presenteerblaadje. Hier word ik helemaal blij van. Ik ga er mee aan de slag. Dank!!!

  2. Wat een goede tips voor een hele zomer plukken. Daar ga ik mee aan de slag. Nu al zin in al die bloemen en kleuren in de tuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *